top of page

Fractionele CO2 - laser

In deze behandeling met de fractionele CO2-laser worden er met de laserstraal minuscule gaatjes in de huid gemaakt. De vrijgekomen warmte van de CO2-laser verdeelt zich onder het huidoppervlak en activeert de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid gladder, strakker en steviger wordt. De doorbloeding verbetert en de huid krijgt een
gezonde kleur.

Voor wie/wat?

De fractionele CO2-laser wordt vooral gebruikt voor huidverjonging bij rimpels, fijne lijntjes en zwakke huidstructuur ter hoogte van het gezicht, de hals, het décolleté en de handen. Deze behandeling wordt ook vaak toegepast ter behandeling van littekens (bijvoorbeeld door acné of een chirurgische ingreep). Ook bij het verminderen en/of verwijderen van pigmentvlekken biedt de CO2-laser gunstige resultaten.

Hebt u last van grote poriën is deze behandeling ook een topper!

Na de behandeling

De hersteltijd duurt ongeveer 5 à 7 dagen. Tijdens de eerste dagen kan u geen normale, sociale activiteiten verrichten.

De dokter schrijft NSAID voor als pijnstilling en een antihistaminicum tegen de jeuk.

In de dagen na de ingreep moet u – zeer intensief en meermaals per dag – de behandelde zone verzorgen.

Eerst ontstaat een uitgesproken roodheid, maar snel (vanaf dag 2) komt er vocht uit de ‘wonden’ en kan er korstvorming ontstaan.

We raden aan om 5 à 6 maal per dag kompressen gedrenkt in ‘blauw water’ aan te brengen gedurende een 10-tal minuten. Nadien kan de huid gehydrateerd worden met Flamigel.

Na een 4 à 5 dagen beginnen de korsten te verdwijnen. Bij sterk ‘klevende’ korsten wordt aangeraden om dikke lagen vaseline aan te brengen om de korsten weker te maken.

Zijn de korsten verdwenen? Dan start u met de voorgeschreven littekenzalf. Die moet 3x per dag gesmeerd worden.

Een rood ‘masker’ is zichtbaar tot een 3-tal maanden na het uitvoeren van de behandeling.

Het is van bijzonder groot belang om de behandelde zone gedurende 1 jaar om de 2 uur in te smeren met een absolute zonnebescherming (factor 50). Anders zou dit kunnen resulteren in een blijvende rode verkleuring van de huid.

U wordt dagelijks opgevolgd door het team aan de hand van doorgestuurde foto’s. Een week na de behandeling is er een consultatie gepland.

Prijs

Deze is te bespreken afhankelijk van de grote van de zone of de soort problematiek.

Doet dit pijn?

Deze behandeling gebeurt in Gent in de praktijk van de plastisch chirurg waar ik mee samenwerk. Deze arts heeft een lokale verdoving waardoor de behandeling dragelijk is. Toch heb je wel nog een goede gewaarwording thv de huid.

De behandeling

De behandeling gebeurt onder lokale verdoving en neemt ongeveer 1 uur in beslag. Onmiddellijk na de behandeling ontstaat roodheid en zwelling van de huid. Dit gaat gepaard met een branderig gevoel. Er worden ’coldpacks’ aangebracht om dit tegen te gaan.

Wilt u meer info of de behandeling doen?

Dan wordt er, als u dat wenst, eerst een afspraak gemaakt zodat u de dokter kan zien en eventuele vragen nog kan stellen

De verdoving wordt gegeven door de dokter en de behandeling gebeurt door mij.

Deze behandeling kan dus enkel doorgaan in Gent.

bottom of page